TY - JOUR ID - 9683 TI - نقش صنایع تبدیلی در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی مناطق روستایی؛مطالعه موردی دهستان دشت روم JO - راهبردهای توسعه روستایی JA - RDSJ LA - fa SN - 2383-2657 AU - داورپناه, سید علی اصغر AU - نوری پور, مهدی AU - شریفی, زینب AD - دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه یاسوج. AD - دانشیار ترویج کشاورزی و توسعه روستایی، دانشگاه یاسوج AD - دانشجوی دکترای توسعه کشاورزی، دانشگاه یاسوج Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 1 IS - 4 SP - 39 EP - 53 KW - دشت روم KW - صنایع تبدیلی KW - ضایعات KW - محصولات کشاورزی DO - 10.22048/rdsj.2015.9683 N2 - پژوهش حاضرباهدف بررسی نقش صنایع تبدیلی در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی انجام‌شده است. روش به‌کاررفته در این پژوهش روش علی- مقایسه‌ای بوده و بر این اساس با استفاده ازنظر کارشناسان، دو روستای برخوردار و غیر برخوردار از صنایع تبدیلی انتخاب شده اند. حجم در این مطالعه با توجه به جدول نمونه‌گیری کرجسی و مورگان 330 نفر تعیین شد.  نمونه گیری با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی‌شده با انتساب متناسب صورت گرفته است. جمع‌آوری داده‌ها از طریق پرسش‌نامه محقق ساخته ای است که روایی آن با استفاده ازنظر کارشناس نو پایایی آن بامحاسبه ضریب آلفای کرونباخ تأیید شده است. یافته‌های پژوهش نشان‌ می دهد ضایعات محصولات کشاورزان روستای دارای صنایع تبدیلی کشاورزی کمتر از روستای فاقد صنایع تبدیلی کشاورزی است. دیگر یافته‌های پژوهش نشان داد، وضعیت ضایعات مرحله پس از برداشت در اثر وجود صنایع به میزان دو درصد کاهش داشته است. افزون بر آن، وضعیت ضایعات مرحله نگهداری و ذخیره‌سازی نیز در اثر وجود صنایع تبدیلی به میزان 67/6 درصد ضایعات مرحله فرآوری محصولات کشاورزی کاهش داشته است به میزان 67/11 درصد و ضایعات مرحله حمل‌ونقل و توزیع نیز این صنایع 23 درصدی کاهش داشته است، بیشترین اثر صنایع بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در مرحله‌ی حمل‌ونقل و توزیع محصولات بوده است و کمترین اثر را نیز بر کاهش ضایعات در مرحله پس از برداشت داشته است. UR - https://rdsj.torbath.ac.ir/article_9683.html L1 - https://rdsj.torbath.ac.ir/article_9683_7b42ea925fecacca3999e4db3f43227f.pdf ER -